Achtergrond

Algemeen

 

Achtergrond

Prof. C. Booy

De Booy Foundation is vernoemd naar de Groningse hoogleraar orthodontie professor C. (Kees) Booy (1921-2013), die vanaf 1960 de vaste orthodontische apparatuur in Nederland en veel andere Europese landen heeft geïntroduceerd. De stichting werd op 22 maart 1988 opgericht na een bijzonder succesvol verlopen Europees congres, dat onder het voorzitterschap van de bekende Hengelose orthodontist G.W. (Gerrit) Gelink in Apeldoorn werd gehouden. Samen met de Leeuwarder orthodontist E.H. (Evert) Steutel was Gelink destijds de voornaamste initiatiefnemer voor de oprichting van de Booy Foundation. Logo van de stichting werd het logo van het congres destijds in Apeldoorn.

Al van oudsher waren de bij- en nascholingsactiviteiten van de Booy Foundation sterk gericht op de moderne orthodontiepraktijk. Zo organiseerde de stichting in Nederland als eerste landelijke organisatie praktijkmanagement cursussen en symposia voor orthodontisten samen met hun praktijkmedewerkers. De congressen van de Booy Foundation zijn doorgaans sterk gericht op praktische aspecten van de orthodontie.

De Booy Foundation volgt de ontwikkelingen in de orthodontische wereld op de voet en streeft ernaar belangrijke hedendaagse vernieuwingen in praktijkgerichte bijeenkomsten zo duidelijk mogelijk te presenteren. De stichting stelt zich ten doel om kwalitatief goede orthodontische bij- en nascholingsactiviteiten in een prettige sfeer en aangename omgeving aan te bieden.

 

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven