Sprekers

Daan van Oort

Daan van Oort

Daan van Oort (1973) is specialist kroon- en brugwerk sinds 2000 en winnaar van de Van Hamond-prijs van het IVT in datzelfde jaar.

Na 20 jaar veel ervaring op te hebben gedaan in de tandtechniek, opleiding van tandtechnici in Nederland, België en Thailand te hebben georganiseerd en leiding te hebben gegeven aan 4Dental CAM en 4Dental Arnhem, houdt hij zich bezig met diverse projecten in de tandheelkundige branche.

In 2007 heeft hij zijn avondstudie fotografie afgerond aan de fotovakschool in Apeldoorn. Hij is nu een bekend spreker over digitale mond- en gelaatsfotografie na de publicatie van het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp (Digitale mondfotografie – een praktische handleiding; ISBN 978 90 313 6875 4).

Daan van Oort werkt als mondfotografietrainer, is vader van Julia en Simon, getrouwd met orthodontist Katja van Oort-Bongaarts en heeft als hobby’s fietsen en fotograferen.

Website: www.dvotografie.nl 

Mark Mieras

Mark Mieras, wetenschapsjournalist; foto Hein van den Heuvel

Mark Mieras werd geboren in 1962 en is geboren en getogen in Amsterdam. Hij is getrouwd en heeft drie tieners. Sinds 1983 schrijft hij over wetenschap en sinds 2001 vrijwel uitsluitend over hersensonderzoek.

Hij publiceerde in onder andere Volkskant, NRC-Handelsblad, Hollands Diep en Psychologie Magazine. Regelmatig werkt hij mee aan radio- en televisieprogramma’s.

Hij was acht jaar als redacteur, eindredacteur en coördinator verbonden aan de wetenschapsredactie van het weekblad Intermediair. Daarvoor werkte hij drie jaar als milieujournalist en -adviseur bij het Amsterdamse adviesbureau IMSA.

In 1988 studeerde hij cum laude af in de theoretische natuurkunde.

Website: www.mieras.nl

Nop Willems

Nop Willems

Nop Willems is aan het ACTA in 2004 afgestudeerd als tandarts en in 2012 gespecialiseerd tot orthodontist. Ook is hij in 2012 aan de Vrije Universiteit gepromoveerd op onderzoek op het raakvlak van orthodontie en fundamenteel botonderzoek. Hij ontving daarvoor in 2014 van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten de NVvO-Award voor het beste Nederlandse proefschrift van de afgelopen 5 jaar op het gebied van de orthodontie.

Sinds 2014 heeft hij zich gevestigd in Maarssen (www.orthomaarssen.nl) en per 2018 is hij ook, samen met een collega-orthodontist, gevestigd in Utrecht (www.airportho.nl). Daarnaast geeft hij bijscholing in de orthodontie aan tandartsen, mondhygiënisten en tandarts- en orthodontie-assistenten. Hij is lid van studieclub DMO, beroepsverenigingen (KNMT en NVvO) en verschillende wetenschappelijke verenigingen op het gebied van orthodontie.

Websites: www.orthomaarssen.nl, www.airportho-utrecht.nl

Jolanda van Boven

Jolanda van Boven

Mr. Jolanda (J.A.) van Boven heeft een juridische adviespraktijk, die onderwijs, nascholing en adviezen geeft op het gebied van het gezondheidsrecht. Zij is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht, waarbij zij zich richt op zorgaanbieders in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg. Daarnaast ligt haar expertise op het gebied van de privacywet en regelgeving in ketensamenwerking.

Dit betreft zowel ketensamenwerking in de gezondheidszorg als in het publieke domein en het veiligheidsdomein, zoals Centra voor Jeugd en Gezin, Openbare Geestelijke Gezondheidszorg, Veiligheidshuizen en Sociale Wijkteams.

Zij is mede-initiatiefnemer van de Leertuin Samenwerken aan Zorg & Veiligheid en de Stichting Veilige Haven, die gericht is op een samenhangende aanpak van kindermishandeling en relationeel geweld.

Zij is voorzitter van een geschilleninstantie in de gezondheidszorg.

Website: www.vanbovenadvies.nl

Patrick van Veen

Patrick van Veen; foto Jelmer de Haas

Bioloog Patrick van Veen is de oprichter en eigenaar van Apemanagement®. Patrick rondde zijn studie biologie in 1993 af aan de faculteit Biologie van de Universiteit Utrecht. Na zijn studie werkte hij als freelance adviseur. In 1997 maakte hij de overstap naar de verzekeringsbranche als projectmanager. In 2002 startte hij Apemanagement®.

Hij werkt als zelfstandig bioloog, schrijver, adviseert ondernemingen, geeft presentaties en trainingen en wordt regelmatig door de pers als deskundige geraadpleegd.

Daarnaast is hij voorzitter van het Jane Goodall Institute Global dat zich internationaal inzet voor bescherming en welzijn van chimpansees in hun natuurlijke leefgebieden.

Basis voor zijn huidige werkzaamheden vormt het onderzoek naar de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen in bedrijven, waarmee hij in 1999 is gestart.

Naast Help, mijn baas is een aap is van zijn hand verschenen: Dierbare Collega’s in 2006, Kuddegedrag in crisistijd in 2009 en Hilfe, mein Chef ist ein Affe in 2011. Pestkop-apenkop schreef hij samen met Sarah Mutsaers en is verschenen in 2012. Oerinstincten van de liefde, hoe apen en mensen een partner voor het leven vinden, werd gepubliceerd in februari 2014. In 2017 verscheen Verliefd op je klant: Wat een bioloog je kan leren over verkoop en klantcontact.

Website: www.apemanagement.nl                                                  

 

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven