Sprekers

Vaste apparatuur – een update

Lars Christensen, Nicoline van der Kaaij, Christo Boxum, Fenno Moes

vrijdag 13 november 2020  –  Heineken Experience  –  Amsterdam

SPREKERS

Lars Christensen

Lars Christensen

Lars Christensen

Dr. Christensen graduated from the Royal Dental College, Copenhagen, Denmark in 1990. He received his PhD in 1993 from the Department of Orthodontics and the Department of Medical Anatomy at the University of Copenhagen.

After postgraduate studies at Guy’s and St Thomas’ Hospital he gained an MSc in Orthodontics and the Membership of the Royal College of Surgeons of Edinburgh.

Dr. Christensen is in private practice in Oxford, UK. He is an Honorary Clinical Lecturer at UCL Eastman Dental Institute, London.

His current research interest focuses on clinical applications of digital technologies, modern bonding materials, MBT treatment mechanics, adult and aesthetic treatment. Dr. Christensen has been using the MBT appliance system since the introduction in 1997. He is a clinical advisor to 3Shape and Forestadent.

Publications include developmental aspects of tooth development, anatomy, orthodontic bonding, aesthetic orthodontics, treatment mechanics and digital orthodontics.

Dr. Christensen lectures extensively and has presented in Austral-Asia, Asia, Middle East, Europe as well as North and South America. He has presented more than 350 lectures around the world. He is a member of the British, European and American Associations of Orthodontics, The British Lingual Orthodontic Society and is an active Member of the Southern California component of the Edward H Angle Society.

Nicoline van der Kaaij

Nicoline van der Kaaij

Nicoline van der Kaaij

Dr. Nicoline van der Kaaij heeft zowel haar tandheelkundestudie als haar orthodontiespecialisatie gevolgd aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Na haar opleiding tot specialist (2012) heeft ze enige tijd als waarnemend orthodontist gewerkt. Nicoline is werkzaam op het ACTA en aangesteld als docent bij de afdeling Orthodontie, waar ze college geeft aan de studenten tandheelkunde en de orthodontisten in opleiding.

In 2019 heeft ze aan de UvA haar promotie onderzoek afgerond naar preventieve maatregelen om het ontstaan van witte-vleklaesies tijdens de behandeling met vaste apparatuur tegen te gaan. Sinds 2014 werkt ze in het Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis te Rotterdam, alwaar ze lid is van het schisisteam en betrokken is bij de orthodontische behandeling van de patiënten die onder de zorg van het team vallen. In 2016 werd ze mede-eigenaar van de orthodontiepraktijk ‘Orthodontisten Heemstede’.

Christo Boxum

Christo Boxum

Christo Boxum

Christo Boxum is sinds 2007 orthodontist en heeft een praktijk in Heerenveen. Hij deed zijn opleiding in Groningen waar hij ook een aantal jaren het onderwijs voor tandheelkunde en mondhygiëne heeft verzorgd. Hij schreef mee aan een aantal leerboeken voor tandartsassistentes.

Daarnaast zit hij in een aantal besturen in zijn vakgebied en helpt mee met het organiseren van congressen en nascholing over orthodontie. Eerder was hij penningmeester van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten. Binnen de KNMT is hij thans vice-voorzitter van de Sectie Tandheelkundig Specialismen.

Fenno Moes

Fenno Moes

Fenno Moes

Fenno Moes (1964) is trainer & adviseur. Studeerde in 1989 af aan de Faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam.

Hij is eigenaar van de Agressieacademie en Durga training & acteurs. Volgde diverse opleidingen op het gebied van toegepaste psychologie (o.a. RET gecertificeerd door Albert Ellis Institute in New York) en behaalde in 2010 zijn Bachelors ‘Violence Reduction’ aan de Glamorgan University in Wales.

Met enthousiasme en een gezonde dosis humor geeft hij al meer dan 20 jaar trainingen, workshops en presentaties aan artsen, tandartspraktijken, handhavers, ziekenhuizen, sociale diensten, GGD’s, CED-Nomex, verzekeringsmaatschappijen, politie en vele andere organisaties.

Hij is tevens (mede)auteur van ‘Het grote Beïnvloedingsspel’, ‘Het Adviseursspel’ en ‘Het Communicatiespel’.