Ga naar de inhoud

Congres ‘Lessen uit de praktijk’

Algemene informatie

In 2022 is Hayé Remmelink mede om gezondheidsredenen met pensioen gegaan.

Vanaf 1985 was hij werkzaam als orthodontist in Almelo. In datzelfde jaar promoveerde hij in Groningen op een prijswinnend proefschrift over schedelnaden van de bovenkaak. Schisis en tandheelkundige slaapgeneeskunde hadden zijn bijzondere aandacht. Hayé geldt als een pionier op het gebied van de tandheelkundige slaapgeneeskunde. In 1987 introduceerde hij mandibulaire repositie apparaten (MRA’s), beugels tegen snurken en obstructief slaapapneu (OSA). Mede door zijn toedoen behoren behandelingen met deze beugels inmiddels tot de standaardzorg.

Hayé was ook actief in diverse wetenschappelijke verenigingen, commissies en werkgroepen op het gebied van de orthodontie, schisis en tandheelkundige slaapgeneeskunde. Onder meer was hij secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen (NVSCA), voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO), oprichtend secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS), voorzitter van de Stichting Booy Foundation en voorzitter van de European Begg Society of Orthodontics (EBSO). 18 jaar lang schreef hij orthodontische excerpten voor het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde (NTvT). Hij was bovendien examinator specialistenopleiding orthodontie en lid van de landelijke richtlijn-werkgroepen voor OSA bij kinderen en volwassenen. Daarnaast is hij betrokken geweest bij de opleiding Orthodontie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Hayé is erelid van de NVTS.

Lessen uit de praktijk staat in het teken van Hayé’s afscheid. De nadruk van dit eenmalige congres ligt op nieuwe ontwikkelingen voor de moderne orthodontiepraktijk. Er treden maar liefst 9 gerenommeerde sprekers op: Christo Boxum, Manuel Nienkemper, Aarnoud Hoekema, Nicoline van der Kaaij, Hans Booij, Lotte Veldhuijzen van Zanten, Sandy van Teeseling, Anne-Marie Renkema en Hayé Remmelink. Alle sprekers hebben veel ervaring en komen zelf uit de praktijk. Zij staan bekend om hun nuttige en klinisch gerichte presentaties.

Een uniek congres door de mix van interessante sprekers en ter zake doende onderwerpen. Topics waar je wat aan hebt. To the point gepresenteerd. Met een knipoog naar het verleden werpt het veelzijdige congres een blik in de toekomst van het vak. Het belooft een onvergetelijke dag te worden!

Het congres is bestemd voor orthodontisten en orthodontisten in opleiding. Voor orthodontisten zijn 5 WACO accreditatiepunten toegekend. Deze worden automatisch in PE-online bijgeschreven.

Kijk elders op de site voor meer informatie over het congres, de congreslocatie, sprekers en topics.

  • naar programma
  • inschrijving niet meer mogelijk. Dit congres is helaas volgeboekt. Bekijk de website voor onze andere congressen.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is QR.png
Scan QR code voor downloaden website